Цялото ръководство на ПП- ДБ, без Христо Иванов,  се появи

...
Цялото ръководство на ПП- ДБ, без Христо Иванов,  се появи
Коментари Харесай

ПП смени курса! Кирил Петков с новина за кабинет

Цялото управление на ПП- Демократична България, без Христо Иванов,  се появи на конференция в Пловдив, с цел да поддържа претендентите за депутати.

Кирил Петков разгласи, че ще има кабинет след изборите и то дълготраен. Обяви задачата му – да взема решение проблемите на хората.
-->
Национален приоритет ще е са дребния и междинен бизнес, както и тактика за земеделието.

Прави усещане,че всичко това е съществена теза в изявленията на Движение за права и свободи в предизборната акция през последните 2 седмици.

Социолозите давали постоянно 5-7 % от резултата на обединението, по тази причина Политическа партия и Демократична България ще имат задатък пред Борисов, сподели Петков.

Асен Василев подвигна мерника на някогашната си заместничка, която в този момент е финансов министър и я поряза за ограниченията против свръхдефицита. Заговори за оставката й

Атанас Атанасов пък разгласи, че задачата им е да спрат кръговрата на квазипрезидентската република

От изказването на Българска народна банка и на вицепрезидента Илияна Йотова към този момент стана ясно, че страната няма да банкрутира. Няма причина за каквато и да е суматоха. Пред финансовото министерство стои една съществена задача – да се събере Данък добавена стойност. Всички други ограничения би трябвало да бъдат оставени настрани, до момента в който не се съберат приходите. Обикновено след такива изказвания се желае оставката на министъра на финансите. Ние нямаме желание да вършим това, защото след две седмици ще има постоянно държавно управление и тя повече няма да е министър на финансите, сподели съпредседателят на ПП  и някогашен финансов Асен Василев в Пловдив.

„ Държавата няма да банкрутира и през тази година ще може да се образува бюджет при 3% недостиг, което е напълно по Маастрихтските критерии. Причина за суматоха няма. Не се постановат и драконовски ограничавания в разноските и да се вкарват спомагателни налози свръхпечалба “, сподели още Асен Василев.

„ Ще имаме постоянно държавно управление, което ще внесе бюджет с 3% недостиг. Редовното държавно управление ще стартира да взема решение проблемите на хората. Вярваме, че идващото постоянно държавно управление, което ще бъде образувано, ще бъде с дълготраен мандат “., съобщи Кирил Петков.

„ Ще работи с явен приоритет дребните и междинни ферми. Ако имаме българско произвеждане на българска храна, цените ще могат да паднат дълготрайно.

Голямата част от европейските средства и националното съфинансиране да отиват точно там, тъй като, в случай че имаме произвеждане на българска храна, а не импорт, ще намалеят и транспортните разноски, ще има и по-голяма конкуренция и по този метод цените дълготрайно ще могат да паднат.

Не политически обещания, не празни приказки, а действителна тактика за българското земеделие като народен приоритет, сподели Кирил Петков.

Друг главен приоритет на обединението ще бъде влизането в Еврозоната като един от дребното вероятни механизми за свалянето на лихвите.

На конференцията участваха и водачите на листи в 16 и 17 МИР Никола Минчев и Росен Костурков.

В края на масата, закичена с оранжева роза на ревера, беше новият съдружен сътрудник Петя Ставрева, водач на „ Обединени земеделци “, която 12 години управляваше с ГЕРБ, само че неотдавна си откри нов съдружник.

Новата звезда на „ Добрите сили “ Манол Пейков не присъстваше на конференцията.

В залата, само че не на президиума, беше някогашният регионален шеф и зам.-председател на ДСБ Йордан Иванов. До него стоеше и юристката Веселина Александрова.  До националните водачи се подреди природозащитничката Добромира Костова, която приказва, че ще се бори за чист въздух в Пловдив и в цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР